ПРВИ ТАКМИЧАРСКИ ДАН


Прва такмичарска представа "Бог те мазо" у режији и драматизацији Томе Курузовића! Текст настао по мотивима романа Бранка Ћопића "Осма офанзива" прати живот Пепе Бандића и његово прилагођавање граду, вечерњој школи и новим животним правилима. Вечерас на фестивалу представа је изведена невероватни 1116 пут! Духовито, природно, живо, радосно, врло лепо и значајно глумачко остварење Зорана Карајића.

 

Друга представа је била "У кутији" Дарије Зајцеве у режији Људмиле Кацеро. Нежна, скоро дечја прича о бекству у сопствени свет, у сопствену кутију која ипак бива покидана окрутним светом око нас, који немилосрдно зграби, шчепа и поломи. Лепа и важна прича гошћа из Русије.

 

Трећа представа првог дана је била "Прозрачност празнине" Монике Ваховић у режији Марћина Хериха. Експериментална монодрамска форма са много покрета базира се на Кантовој филозофији и филозофским алузијама на многе теме, на трагу постдрамског театра. Овим је завршен први такмичарски дан! Повеље о учешћу је додељивао Предраг Милетић, председник програмског савета фестивала.