ТРЕЋИ ФЕСТИВАЛСКИ ДАН

 

Почео је и трећи такмичарски дан! Прва представа "Драга" у извођењу Душице Новаковић и режији Зорице Симовић је изведена пред препуном салом Позоришта лутака "Пинокио". Важна биографска и лична прича о животу трагично настрадале краљице Драге Обреновић у емотивном, нежном и достојанственом тону Душице Новаковић, која је лику Драге донела топлоту, снагу, али и крхкост и преиспитивање. Комплетна и квалитетна глумачка игра!

 

Друга представа трећег фестивалског дана "Сновиђење" театра Мимарт доноси надреалистични поглед аутора Лидије Антоновић и Марка Нектана, презентован кроз истовремени и сукоб и надградњу између црног и белог, између уређења и хаоса, поруке и симбола.

 

Трећа представа трећег фестивалског дана је била "Свет је велика мачка" Маје Тангеберг-Гришин, музичко драмски комад са елементима театра покрета. Комад о Николи Тесли, који се изводи на три језика, српском, енглеском и шведском, и који се уметнички надопуњује бројним музичким елементима. Повеље о учешћу на фестивалу доделио је Милован Здравковић, селектор фестивала.