ТРЕЋИ ФЕСТИВАЛСКИ ДАН

Почео је и трећи такмичарски дан! Првом представом "Not the right leg" отворено је питање компарације позоришних методологија, театара покрета, физичког театра, пантомиме, плесног и кореодрамског театра, а све ове аспекте садржи ова представе. Кроз духовите и акробатске покрете Данка Секуловић прича причу о једној незгоди, неоствареној каријери, проналаску другог, занимљивог, другачијег пута, користећи чак и лутке, сенке и много тога другог, а све у циљу причања једне кохерентне, интересантне и духовите приче.
 
Друга представа трећег фестивалског дана  "Комушање мозга" Стојана Матавуља, почела је громогласним аплаузом! У разговору са публиком који најпре приличи станд-уп комедији, Стојан је са публиком поделио како је то бити у браку, како су се Хрвати доселили на своју прапостојбину, како је било посетити оперску представу и бројне друге теме, неке нелагодне, неке тескобне, али све духовите и свима заједничке.

Трећа представа трећег фестивалског дана је била "Светозар трећи" Ивана Перковића. Добри старац Светозар припрема себи самом сандук како би својој породици олакшао свој сопствени одлазак и препричава нам причу о томе како је једном, замало, умро. Један од оних људи који одлазе, драги деда који своју бабу куди и бескрајно воли, знак времена које заувек нестаје, Иванов Светозар је уверљив, емотиван и реалан. Лепо достигнуће младог Ивана Перковића!

Овим се завршио трећи фестивалски дан!
Фотографије: Сања Вељковић