Саопштење

Поштовани уметници,


Хвала Вам на пријави за 45. Фестивал монодраме и пантомиме. Надам се да Вас ово саопштење проналази у добром здрављу!


Ситуација проузрокована епидемијом болести Цовид-19 је, нажалост, негативно утицала и на припрему овогодишњег Фестивала, на више начина. Пре свега, оно што је најважније, селектор Фестивала, глумац Народног позоришта Предраг Милетић није био у могућности да одгледа све представе које су биле у конкуренцији за званичну селекцију за овогодишњи Фестивал. Стога, сматрамо да би било дискриминишуће да објавимо селекцију у којој све представе нису имале истоветан третман.


Такође, препоруке Министарства здравља су такве, да је неизвесно да ли ће и када бити дозвољено извођење позоришних представа. У складу са тим, није могуће предвидети све потребне параметре, па самим тим и продукцијски припремити Фестивал, на професионалан и одговоран начин.


Узевши све речено у обзир, као и још неке параметре који негативно утичу на одржавање Фестивала, менаџмент Фестивала монодраме и пантомиме је донео следећу одлуку:


Овогодишњи, 45. по реду Фестивала монодраме и пантомиме, неће бити такмичарског карактера. Сви који су се пријавили за овогодишњи Фестивал су аутоматски у конкуренцији за наредно издање, 46. Фестивал монодраме и пантомиме, који ће се одржати 2021. године.


Ове године, Фестивал ће бити ревијалног карактера, и на њему ће учествовати победници из претходних година Фестивала, а термин одржавања Фестивала ће бити одређен у складу са препорукама и комплетном ситуацијом везаном за Цовид-19.


До следећег Фестивала, срдачан поздрав,