Љубомир Бандовић КОНТРАШ

Четртак 25. јуни 2015. у 19,40
Позориште лутака Пинокио, Гоце Делчева 1.

Текст и режија: Душко Премовић
Игра: Љубомир Бандовић
Асистент режије: Дејан Јанковић
Сценографија: Татјана Бандовић
Костим: Холанд Партнерс
Глас: Јелена Чворовић Пауновић

О ПРЕДСТАВИ
Питка, весела и гледљива комедија нарави, бравурозног Љубомира Бандовића, у улози непоновљивог „Поњаве“ – бившег вулканизера, симпатизера и „самоука интелектуалца“ у оба правца. Аљкавог хроничара, пристрасног историчара и лајавог полемичара, овдашњег!
„Представа је настала као омаж свима онима (нама незнанима) нашим безнадежно наивним суграђанима, а понекад и нама самима. Нама, који животе проведосмо бавећи се свим и свачим другим, а шта ћеш, и то се мора. Далеким историјама, великим прекретницама, честим странпутицама, многим изнудицама, вечитим раскрсницама… а најмање оним, што је ту, пред нама: својим духом, животом и сопственим послом“, речи су редитеља Премовића.
{galerijawidth=400}2015/kontras{/galerija}

Љубомир Бандовић

Студирао и дипломирао на Факултету драмских уметности у Београду у класи професора Владимира Јевтовића. Професионалну каријеру почиње 1995. године и од тада је креирао више од шездесетак позоришних улога, и освајао најзначајније награде у земљи и региону („Зоран Радмиловић“ – награда на Стеријном позорју, „Зоранов брк“ – награда на „Данима Зорана Радмиловића“ у Зајечару, „Иво Сердар“ – награда на „Данима сатире“, Сатиричког казалишта Керенпух у Загребу, награда „Вељко Маричић“ на „Међународном фестивалу малих сцена“ у Ријеци, награда на „Театар фесту Петар Кочић“ у Бања Луци).
Истовремено, остварио је низ улога у филмовима, ТВ филмовима, ТВ серијма и кратким филмовима. 2012. добитник је „Наисе“, званичне награде (Гранд Приx) „46. Филмских сусрета“ Ниш, за играни филм „Сестре“.
Глумац је Југословенског драмског позоришта од 2000. године. Живи и ради у Београду.


Четртак 25. јуни 2015. Позориште лутака Пинокио,e