Пеђа Бајовић

Уторак, 23. јуни 2015. у 19,30 часова
КСЦ Пинки – Клуб „Фест

Предраг Пеђа Бајовић је пост-југословенски стенд-ап комичар и продуцент. Рођен у Црној Гори, одрастао у Србији, Босанац је који живи у Загребу. Он није, откад зна за себе, хтео да буде комичар. Хтео је да буде пилот. Не због летења, него због цура. Ћорав и смотан за ово прво, у циљу остварења циља – одлучио се за ово друго. То га је на крају довело до тога да постане један од покретача сцене стенд-ап комедије у Хрватској и БиХ те је активно ангажован у развоју регионалне мреже ‘комичара с ногу’.

У међувремену је био водио прву загребачку стенд ап комеди скупину СВЕ5 (2007-2008.), а данас је то продукција Комедија с ногу с којом је произвео први домаћи стенд ап комеди ДВД издање ‘”Комедија с ногу/…БО СКОПЈЕ” (2011.). Био је продуцент прве икада националне турнеје стенд ап комедије у Хрватској (2009.) и БиХ (2011.), али и прве регионалне турнеје са својом географско-биографском представом С НОГУ* (2012.) Такођер, први је регионални стенд ап комичар који је наступио на једном међународном такмичењу – Seattle International Comedy Competition  2012. Међу првим регионалним комичарима је био и у програму канала Comedy Central Extra (2013.). Онима који (с правом) наглашавају чињеницу да је боље бити у праву него први, Пеђа поручује – ‘Ко вас шиша, ја сам био први!  

У свом комичарском стилу, Пеђа је негде између надрканог мргуда и насмејаног шерета. Иако су његове очи (са све наочарама) увек отворене, а прст спреман за упирање у некога или нешто, он се често враћа на своју омиљену тему – ја. Муж, отац двоје клинаца, с кредитом у францима и понешто свршених школа… околности су које чине његов стенд-ап близак многима. Он не прашта никоме, а себи понајмање!


Уторак, 23. јун  -  стенд ап  -  ДОМАГОЈ ПИНТАРИЋ,  ФИЛИП АНДРОНИК, ПЕЂА БАЈОВИЋ