Предраг Радованчевић ТРАНСПЕРСОНА

Субота 27. јуни 2015. у 21,00
Позориште лутака „Пинокио“, Гоце Делчева 1

Предраг Радованчевић – аутор и перформер
Нела Антоновић – продуцент
Лидија Антоновић -  мултимедија
Марко Стоименов – видео рад


О ПРЕДСТАВИ
Перформанс “Трансперсона” је 30 минутна моно драма која се базира на трансперсоналној теорији психолошког прогреса. Основна идеја је заснована на књизи Без граница Кена Wилбера. Представа је материјализација свих креативних тежњи аутора да путем покрета и музике трансцендира сопствено тело и ум. Крећући се кроз модерни Вавилон, перформер напредује кроз фазе развоја, прелазећи пут од једноставне Персоне, преко Кентаура, до саме Трансперсоне, циља тог уметничког путовања. Маска и Сенка, као део његове личности, постају му реквизити, као и сценографија, која се током перформанса модификује. Прожимање свих традиција и митова је амбијентално амплифицирано видео радом, као и музиком.

МИМАРТ Театар
www.teatarmimart.org.rs

ПРЕДРАГ РАДОВАНЧЕВИЋ

Предраг Радованчевић је мултимедијални уметник – перформер, аутор и музичар. У свом позоришном раду користи бројне технике савременог театра и плеса, као и мултимедијалне апликације. Креирајући сопствену музику за представе, ствара стуктуру процеса која се креће од визије, имагинације, контемплације до финалног перформанса. Антропологија и невербални симболи су укључени у процес, као и несвакидашња употреба реквизите, сценографије и костима.

Предраг је члан UNESCO International Dance Council CID, театра Мимарт, Станице за савремени плес и Независне културне сцене Србије.


Субота 27. јуни 2015. Позориште лутака „Пинокио“