НАГРАДЕ 44. ФЕСТИВАЛА МОНОДРАМЕ И ПАНТОМИМЕ

08На свечаној додели награда на 44. Фестивалу монодраме и пантомиме, додељене су следеће награде:

Златна колајна "Маја Димитријевић" за монодраму „Светозар трећи“ у извођењу Ивана Перковића.

Златна колајна за пантомиму „Грузијске пантомимске новеле“ у извођењу Гиги Лорије и Саломе Пилишвили.

Награда Миодраг Андрић – Љуба Мољац за најбољег младог глумца/глумицу Данки Секуловић за улогу у представи „Not the right leg“.

Стручни жири радио је у саставу Молина Удовички Фотез, драматург, Милан Цаци Михаиловић, глумац и Драгана Бошковић, критичар и театролог (председник).

Жири публике, jедногласном одлуком Златну колајну „Синиша Дашић“ доделио је Стојану Матавуљу за представу „Комушање мозга“.

Жири публике радио је у саставу Јелена Марков, дипломирани инжењер геологије (председник), Марко Радојичић, инжењер телекомуникација, Милош Мићовић, манекен, Бранислава Поповић, пензионер, Драгана Медић, мастер инжењерског менаџмента.


Фотографије: Сања Вељковић

Образложење стучног жирија

Стручни жири 44. Међународног фестивала монодраме и пантомиме у саставу Драгана Бошковић председник, Милан Цаци Михаиловић и Молина Удовички Фотез од понуђених монодрама, од којих је већина била, за разлику од пантомима, без високог уметничког критеријума достојног овог фестивала, донео је одлуке:


1. Да се Награда за најбољег младог глумца/глумицу Миодраг Андрић- Љуба Мољац додели Данки Секуловић за улогу у представи ,,Not the right leg“.


2. Да се Златна колајна за пантомиму додели извођачима Гиги Лориа и Саломе Палишвили за представу ,,Грузијске пантомимске новеле“.


3. Да се Златна колајна ,,Маја Димитријевић“ додели глумцу Ивану Перковићу за улогу у представи ,,Светозар трећи“.

 

Образложење жирија публике

Једногласном одлуком жирија публике, додељујемо Златну колајну „Синиша Дашић“, уметнику Стојану Матавуљу за представу Комушање мозга.


Матавуљ је по мишљењу публике био најцеловитији на сецни а својим  речитим изразима успео да задржи нашу пажњу од првог до последњег тренутка.


Смех који  се чуо салом је потврда наше јединствене одлуке.


Најлепше се захваљујемо се свим уметницима на учешћу и организаторима хвала на указаном поверењу.