"NOT THE RIGHT LEG"

СУБОТА, 29.06. У 19:00

"NOT THE RIGHT LEG" / СРБИЈА

Аутор текста: Ауторски тим
Редитељ: Ана Поповић
Глумац: Данка Секуловић

Драматург: Данка Секуловић
Сценограф: Каркатаг Колектив
Костимограф: Сенка Радивојевић
Композитор: Бранко Џиновић
Лана Ракановић: Креатор лутака
Арт дирекција: Славица Долашевић
Копродукција: Циркусфера, Три гроша и Отворено позориште Дома културе Студентски град

О ПРЕДСТАВИ: Not the right leg је аутобиографски соло перформанс Данке Секуловић, циркуске акробаткиње суочене са професионалном повредом. Описује процес опоравка и све оно што он носи, постављајући кључно питање да ли је повређено извођачко тело и даље функционално извођачко тело. Одговорити на то значи бавити се питањем хабитуалног тела, радничког тела и његове употребне и тржишне вредности. Такође, значи бавити се телом боли и задовољства, болесним телом, али и фасцинантним акробатским телом, прелепим и гротескним у исти мах. Представа припада и документаристичком и луткарском и телесном и плесном и циркуском позоришту и тврдоглаво не мрда из метатеатралног контекста, доследно се држећи аутобиографске перспективе. Ово је представа која говори о кршењу ограничења извођачке зоне комфора, али и о потенцијалима и нагону тела за игром. Ово је топла, весела и искрена представа за све генерације.

О ИЗВОЂАЧУ: Дипломирани драматург, помало луткар, мало више акробата у савременом циркусу, са жељом и вољом да се бави перформансом, савременим плесом и физичким театром. Након завршених студија бавила се највише драматургијом али више пута је била запослена и као асистент редитеља, најчешће у Атељеу 212 и Позоришту лутака Пиноко. Последњих 5 година посветила је вештинама и изразу савременог циркуса (највише ваздушном и партнерском акробатиком), као члан Циркусфере где ради као извођач, организатор, аутор пројеката, едукатор, педагог и заменик директора.

О РЕДИТЕЉУ: Ана Поповић, позоришни редитељ, педагог и театролог. Суоснивач трупе „Три гроша“ која се активно бави продукцијом, едукацијом и развојем публике на локалној сцени од 2015. године. Развија нове поетике у позоришту за децу, младе и одрасле, промовишући жанр „позориште за целу породицу“. Њене представе специфичне су по слободној, хибридној форми, која производи деконструкционистички поступак у разумевању дела. Оснивач је програма за развој дечје позоришне публике „Мали позоришни експерти“ и један од оснивача „Центра за визуелну антропологију“. Студент је докторских трансдисциплинарних студија савремене уметности и медија. Успешно сарађује са великим бројем институција, независних организација и уметника, како из земље, тако и из иностранства. Живи и ради у Београду.

О КОМПОЗИТОРУ: Бранко Џиновић је извођач фокусиран на савремени репертоар за хармонику. Аустријски критичари су његова извођења описали као “еруптивна” (Кронен Зеитунг) и “инветивна” (Неуес Волксблатт). Докторирао је извођачке студије хармонике на Универзитету у Торонту 2017. године. Поред бројних премијерних изводјења дела младих српских и канадских аутора, сарадјивао је са еминентним композиторима и угледним канадским ансамблима, али и Интернационалним ансамблом за савремену музику из Њујорка (ИЦЕ). Наступао је у Кенеди Центру у Вашингтону и Линколн Центру у Њујорку. Као солиста и члан различитих ансамбала, Џиновић је наступао у Аустрији, Немачкој, Италији, Холандији, Енглеској, Канади, Америци, Аустралији, Новом Зеланду и Аргентини. Снимао је за Радио Београд, аустријски ОРФ и ББЦ. Гаји интересовање за бандонеон који је изучавао у Буенос Аиресу.

О АУТОРУ: Глумица, музичар и редитељка чине ауторски тим.

Представа "Not the right leg" отвapа питање компарације позоришних методологија, театара покрета, физичког театра, пантомиме, плесног и кореодрамског театра, а све ове аспекте садржи ова представе. Кроз духовите и акробатске покрете Данка Секуловић прича причу о једној незгоди, неоствареној каријери, проналаску другог, занимљивог, другачијег пута, користећи чак и лутке, сенке и много тога другог, а све у циљу причања једне кохерентне, интересантне и духовите приче.

Овим се завршио трећи фестивалски дан!
Фотографије: Сања Вељковић