"КОМУШАЊЕ МОЗГА"

СУБОТА, 29.06. 20:10

"КОМУШАЊЕ МОЗГА"/ ХРВАТСКА

Аутор текста, редитељ и извођач: Стојан Матавуљ

Композитор Жељко Вукмирица, Стојан Матавуљ
Продукција: Уметничка Организација  “АРТИС” Сплит

О ПРЕДСТАВИ: Монодрама, станд - уп, кабаре, импровизација...све су то драмски елементи који се заједничким именом називају “Комушање мозга”. Један сегмент свог живота, тачније ступање у брак и брачни живот, Матавуљ сецира од постанка свемира, преко Адама и Еве, ве-це даске,  културног уздизања, естрадне површности,  па све до националистичних митоманија и распадања Европске уније.

О АУТОРУ: Стојан Матавуљ, глуму је дипломирао на загребчакој Академији за казалиште филм и тв, данашњој АДУ у класи проф Изета Хајдархоџића.Неколико година ради  у ХНК Сплит, чији је био стипендиста, а 1998 одлази у ХНК Вараждин где је запослен и данас као првак драме. Осим у матичном позоришту, где је одиграо око 100 премијера, сарађује и са осталим позориштима у Хрватској и иностранству, као и са неформалним групама. На филму и телевизији остварио је око 50 улога.

Друга представа трећег фестивалског дана "Комушање мозга" Стојана Матавуља, почела је громогласним аплаузом! У разговору са публиком који најпре приличи станд-уп комедији, Стојан је са публиком поделио како је то бити у браку, како су се Хрвати доселили на своју прапостојбину, како је било посетити оперску представу и бројне друге теме, неке нелагодне, неке тескобне, али све духовите и свима заједничке.
Фотографије: Сања Вељковић