ПРОЗРАЧНОСТ ПРАЗНИНЕ

Театар А парт, Катовице, Пољска

ПРОЗРАЧНОСТ ПРАЗНИНЕ
( Przejrzystość pustki)
Сценарио: Мишел Уелбек и Чак Поланик

Игра: МОНИКА ВАХОВИЧ
Редитељ: Марћин Херих
Кореографи: Марћин Херих, Моника Вахович
Драматурзи: Марћин Херих, Моника Вахович
Сет дизајн: Марћин Херих
Костимограф: Марћин Херих, Моника Вахович
Композитор: Франц Лист


          Прозрачност празнине је монодрама Монике Вахович, инспирисана егзистенцијалистичком прозом и филозофијом Мишела Уелбека. Жанровски се представа може одредити као мешавина постдрамског театра, перформанса и плеса.
          „Нема бескрајне тишине у бескрајном простору, јер у стварности нема ни простора ни тишина ни празнина. Свет који знамо, који стварамо, свет људи, округао је, баршунаст, једноставан и топао као женске груди.“
Мишел Уелбек, Елементарне честице

МОНИКА ВАХОВИЧ је драмска уметница, а завршила је филозофију на Шлезијском универзитету у Катовицама.  Учествовала је у многим позоришним радионицама, као и у позоришним и плесним обукама у Пољској и иностранству. Ради као учитељ глуме. Као глумица сарађивала је, имеђу осталих, са катовичким позориштем Когитатур и данским позориштем Кантабиле 2. Суоснивач је позоришта Театар А Парт, позоришне трупе коју предводи Марћин Херих. Координатор је међународног позоришног фестивала А парт из Катовица и главни инструктор глумачке школе при Театру А Парт.
 
МАРЋИН ХЕРИХ  је оснивач и уметнички директор Театра А парт, незАвисне визуелне и физичке трупе из Катовица. Завршио је пољски језик на Шлезијском универзитету у Катовицама. Као глумац и редитељ сарађивао је скоро 20 година са алтернативном позоришном трупом Когитатур. Аутор је петнаестак представа у Театру Когитатур и Театра А Парт. Суоснивач је и уметнички директор Међународног позоришног фестивала А Парт.