"ШТА МЕ СНАЂЕ"

ЧЕТВРТАК, 27.06. У 20:00

"ШТА МЕ СНАЂЕ" / СРБИЈА

Аутор текста: Небојша Ромчевић
Редитељ: Бранко Ђурић Ђуро
Глумац: Анђелка Прпић

Сценограф: Снежана Вељковић
Костимограф: Владислава Мунић
Композитор: Бранко Ђурић
Аудио видео техничар: Иван Антанасијевић
Техничар расвете: Синиша Чанчар
Продуцент: Драгослав Пецикоза
Продукција ГМР Београд

О ПРЕДСТАВИ: Шармантна Анђелка, у овој представи игра Јованку Јоку Јаковљевић, банкарску службеницу стару 34 године.У представи, Анђелка је једна млада жена која гради каријеру оним што има (памети и знања понајмање) у суровом корпоративном свету. Сасвим случајно се нашла пред дилемом: част и брачна верност или успон у каријери? Такву дилему не може да разреши сама: читава војска ликова јој у томе помаже стварајући још већу конфузију у њеној празној главици, а директоров син само што није ушао у њену собу... Овај је свет скројен тако наопако, да изгледа да је свака жена бар једном налетела на свог Харвија Вајнстајна. Задовољство је његово, кајање њено...
О ИЗВОЂАЧУ: Анђелка Прпић је рођена 23.Октобра 1984. године у Пожаревцу као Анђелка Стевић. Глуму је дипломирала на Академији драмских уметности у Новом Саду у класи професора Бориса Исаковића. Одмах по завршетку факултета играла је у Атељеу 212 и Српском Народном позоришту. Популарност је стекла у телевизијским серијама „Жене са Дедиња“ и регионално врло популарном „Андрија и Анђелка“. Била је водитељ више телевизијских емисија, а у последњих годину и по дана са великим успехом игра своју прву монодраму „Шта ме снађе“ аутора Небојше Ромчевића. Анђелка је у браку са Дариом Прпићем с којим има седмогодишњег сина Јакшу.

О РЕДИТЕЉУ: Бранко Ђурић - Ђуро (Сарајево, 28.мај 1962) је босанскохерцеговачки глумац и редитељ. Славу у бившој Југославији је стекао серијом Топ листа надреалиста. Такође је био певач сарајевске рок групе „Бомбај штампа“. Глумачку славу је стекао улогом у филму „Ово мало душе“ у другој половини осамдесетих година прошлог века. Почетком рата на простору БиХ, Ђурић се преселио у Словенију где и сада живи и ради. Дуги низ година је водио продуцентску компанију „Тијатер 55“, а у Словенији се првенствено посветио редитељској каријери, где је и најпознатији као редитељ. Преко 20 година Ђурић је у браку са словеначком глумицом Тањом Рибич, с којом је глумио у филму Кајмак и мармелада. Ђурић има сина Филипа, и кћерке Залу и Елу. Радио је и у Хрватској где је имао своју емисију „Пет минута славе“ на Нова ТВ,  а продуцирао је и режирао серију „Наша мала клиника“, која је са великим успехом играла у свим републикама бивше Југославије. Активан је и као позоришни глумац, где већ пет година са великим успехом игра своју анти стенд ап монодраму „Ђурологија“. Сувласник је позоришта „Луда кућа“ у Загребу.

О АУТОРУ: Небојша Ромчевић (Београд,15.августа 1962) је српски професор, сценариста, драматург и театролог. Докторирао је на Факултету драмских уметности у Београду, где је редовни професор. Током каријере објавио је велики број радова на пољу театрологије, а ради и као сценариста. Добитник је више награда за свој рад за сценарио, на пољу театрологије и драмског дела. Ромчевић је прво студирао Економски факултет у Београду, а након тога се пребацио на Факултет драмских уметности у Београду, где је дипломирао 1989. године на катедри драматургије, 1994. магистрирао на театрологији, а докторирао на истом факултету 2001. године. Од 1989. године ради на Факултету драмских уметности, а редовни професор постао је 2012. године. Његови комади превођени су на енглески, немачки, руски, шпански, бугарски, пољски, словачки, украјински, каталонски, словеначки и многе друге језике. Учесник је великог броја симпозијума, конференција и театролошких скупова у Француској, Шпанији, Украјини, Енглеској и Швајцарској. Године 2012. издао је књигу Летњи дан поподне. Ромчевић је данас један од најпродуктивнијих позоришних радника у Србији, и његова дела играју у скоро свим позоришним институцијама у држави. Троструки је добитник Стеријине награде, за театрологију и два пута за драмски текст. Награде за најбољи сценарио је добио у Новом Саду, Монпељеу и Луцерну. Ожењен је глумицом Мајом Новељић.

Прва фестивалска представа је била "Шта ме снађе" у извођењу Анђелке Прпић. Карактер Јованке Јоке Јаковљевић, младе супруге коју муче интимне, ласцивне и понеке приземне дилеме, Анђелка је изнела уверљиво и духовито, чиме је започео фестивалски програм. Препуна сала Позоришта лутака Пинокио је дугим аплаузом поздравила Анђелку Прпић.
Фотографије: Сања Вељковић